Sensurile giratorii, infrumusetate de municipalitate

Sensurile giratorii, infrumusetate de municipalitate

Odată cu venirea primei luni de toamnă, Primăria Giurgiu a demarat programul de amenajare peisagistică a scuarurilor din municipiu, cu plante specifice acestui sezon.
Având în vedere că Bulevardul Bucureşti este „poarta de intrare” prin care municipiul îşi primeşte vizitatorii, au fost propuse spre amenajare rondurile de pe această arteră (rondul de la intersecţia Şos. Prieteniei cu Bd. Bucureşti, cel de la Spitalul Judeţean şi cel din faţa Primăriei), la care se adaugă rondul de la Steaua Dunării, dat fiind că în imediata apropiere se află Complexul Sportiv “Marin Anastasovici”.

Joi, 5 septembrie, echipele de muncitori au început să marcheze forma propusă pentru rondul de la Steaua Dunării, urmând ca până pe 15 septembrie toate lucrările necesare amenajării celor patru ronduri, incluzând pregătirea terenului, achiziţia plantelor, executarea structurilor necesare susţinerii ghivecelor de plante, să fie finalizate.

O atenţie deosebită va fi acordată amenajării rondului de la Spitalul Judeţean.
Pe soclul existent acolo va fi montat un grup statuar compus dintr-o ancoră şi o timonă stilizate, conceput de aceiaşi artişti care au propus celelalte trei statui-simbol ale oraşului: „Pescarul cu plasă”, „Ancora” şi „Ulise”. Acest al patrulea simbol, realizat în acelaşi stil şi executat tot de SC SHIPYARD ATG SRL Giurgiu vine să întărească imaginea oraşului ca port dunărean.

Soclul va fi amenajat cu jardiniere prefabricate amplasate pe treptele acestuia. De asemenea, o structură metalică pe care vor fi puse ghivece cu flori va îmbrăca soclul vertical. Această soluţie a fost gândită de specialiştii Compartimentului Arhitectură Urbană şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Giurgiu pe termen mediu şi lung, pentru a reduce din costurile necesare amenajării sezoniere.

Ultima modificare: 07.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sondajul de opinie realizat de municipalitate ofera si raspunsul cu privire la situatia cainilor fara stapan din Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.